Alla inlägg under maj 2008

Av helena - 15 maj 2008 19:04

Och fullt med fina saker var det!

Tyvärr måste jag säga redan från början att ni får inte se någon bild förrän till helgen, för jag får inte till det riktigt, jag måste få ner antalet pixlar för att kunna lägga upp dem här, men min bror (familjens dataexpert!) har lovat att hjälpa mig med det!


Men redan nu kan jag ju tala om att jag minsann gissade rätt! Det var till mig som Laura skickade... jag tänkte väl det! Allt stämde ju, och jag trodde nog ändå att det var hos mig ett paket skulle dyka upp!


Och vilka fina saker sedan! Hon har sytt inte bara ett utan två plagg, en jättefin klänning och den sötaste lilla blus i matchande tyger. Blusen skulle jag nästan vilja äta upp, modellen är så himla fin!

Det syns dessutom att vi har att göra med ett proffs på sömnad.


Sedan har hon skickat med ett jättefint brunt tyg med elefanter, och färgen på elefanterna går jättebra ihop med min ekologiska mudd och plysh som jag precis har köpt, så det kommer jag att kunna sy ett jättefint sett av.


Till min lilla Rakel kom boken Lilla röda bilen i blåsväder, helt perfekt! Jag tycker det är bra med bilböcker till småflickor, för tids nog hamnar hon i prinsessåldern, och då är det bra att ha gett henne lite annat så hon får balans i tillvaron.


Till mig själv kom det en mycket fin choklad. Luciano (min man, jag tror inte jag presenterat honom här tidigare) var direkt framme och fingrade på den, men tji fick han! Jag har gömt den med motiveringen att här äts ingen choklad förrän den lyckligt har förevigats på bild här på bloggen! (Men sedan tänker jag minsann äta upp den i hemlighet... haha!... mja, en liten ruta kan jag kanske spara till honom...)


Som bonus fick jag en rulle med ett jättesött band med texten Made by my mummy, det blir ju jättebra att sy fast på diverse alster! (fast mina alster brukar inte se så professionella ut att det inte syns att det är mamma som har gjort dem! "Har du sytt/ stickat den själv?" är en vanlig fråga jag får!)


Allt som allt ett helt underbart paket, och jag är så glad! Nu retar ni er säkert på att ni inte också får SE allt detta underbara, men titta in igen på söndag kväll så skall det vara fixat!


Tack så jättemycket Laura!!!


Nu skall jag expresssticka så min hemlis också blir klar någon gång!

Av helena - 12 maj 2008 21:31

Kollade av de andra babyswaparnas bloggar, och såg att Laura har postat sitt paket! Ja här har inget dykt upp, så jag hade kanske fel då...

Hmmm, ja då får ni andra minsann lägga ut lite mer ledtrådar så jag kan börja på ny kula!

Men hjälp vad stressad jag känner mig nu!

Du som är min hemliga vän skall inte förvänta dig något förrän tidigast i början av nästa vecka, för jag har ju inte haft att ork att göra något alls nu det sista! Visserligen var jag ju ledig i helgen, men då var det ju så fint väder att vi var ute i princip hela dagarna, lördagen var vi på mormors gård, och söndagen på fågelskådningens dag! Inte för att jag är så intresserad av ornitologi, men jag är uppvuxen där ute vid den där fågelsjön, och vi gör alltid en pilgrimsresa dit på våren! När jag bodde där hade jag helt klart hellre sett att de rensade upp i sjö och fixade en bra badstrand...

Så det var som sagt skogen i söndags, och sedan på kvällen så staplade min dotter glatt två klossar på varandra, och idag hela TRE klossar! Det ni!!!

Men jag har minsann hunnit köpa ett tyg till dig, swapkompis, också! Ett helt underbart tyg, det tycker till och med jag, fast det inte är retro utan bara så sött!

Nu skall jag gå och lägga mig så jag orkar med min sista arbetsdag i skolan och alla bråkiga - men ganska goa - elever!

Av helena - 8 maj 2008 21:35

Urtrist för er som jag ser ändå kommer in här lite då och då!

Men just nu har jag inte så mycket att berätta - mer än att jag sliter som ett djur på skolan där jag jobbar i en och en halv vecka nu! Ibte för att det är speciellt jobbigt egentligen, men jag är ju inte van vid att arbeta!!!

Dagarna känns så långa, så långa, och något sytt eller stickat blir det ju inte, fastän att jag har en del saker som ligger här och väntar. Dessutom kommer snart min senaste sändning ekologiska (SKAL- märkta) tyger! Det är en tjej som lägger ut nya ekologiska tyger på tradera, och jag har köpt en del. Tyvärr verkar det inte vara någon strykande åtgång, kanske för att tygerna har de där mesiga ärgerna som ekotyger ofta har, men jag har i allafall hittat ett jättesött tyg med små kaniner på, en velour och mudd, och så som sagt var den där fängelserandiga som jag skrivit om tidigare.

Detta kan kanske vara ett litet tips till dig som läser detta!

Och nu skall jag lägga mig och sova den uttröttade lärarinnans/ moderns sömn!

Av helena - 1 maj 2008 20:51

Var ju tvungen att pausa lite från stickandet, så igår syyde jag mig min väska i John Blund- tyg. Den blev jättefin! Trycket är i rött, blått och grönt, och jag lyckades hitta exakt samma söda färg i ett ganska grovt tyg som blivit till botten, foder, kant upptill och bärremmar. Alltså ett nytt tyg - ibland måste man kompromissa en aning, annars hade det kanske aldrig blivit någon väska!

Stor är den också! Jag får nog plats med alla böckerna i den när jag nästa vecka skall vicka i en skola!!!!

Mannen skall vara pappaledig och jag skall jobba som lärare, det som jag ju är utbildad för och verkligen VILL!!!

Så nu kommer det nog inte hända så mycket på hemlisfronten på ett tag, här skall planeras i helgen och sedan undervisas på heltid, men egentligen är det inte så mycket kvar att göra på min hemlis, det är några saker som skall inhandlas bara, och så skall stickningen bli klar, så om en två veckor kan den nog skickas iväg!

Förresten - jag sänder en tanke till Laura som är med i swapen... låter inte kul alls det du har varit med om, men nu hoppas jag att det har vänt!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards